Wednesday, April 07, 2010

Min man kan skjuta bisonoxar

Wow, min man kan tydligen skjuta bisonoxar! Tänk, det visste jag inte. Han kan också se tredimensionellt, men rätta mig om jag har fel, kan vi inte alla det?

Det är ytterst skrämmande att denna kvinna arbetar som familjerådgivare. Vilka idiotiska tankar tutar hon i familjer i kris? Och jag förstår inte heller vad hon menar med den här ökningen av pappor som tar hand om spädbarn under ett år, all statistik talar ju för att pappor inte alls tar ut särskilt mycket pappadagar fortfarande, och någon ökning knappast går att tala om. Förra året tog papporna ut 22% av föräldradragarna och jag vågar nog sticka ut hakan och påstå att de flesta av de dagarna antagligen togs ut när barnet var mer än ett år.

Jag kan också komma med en nybliven mammas skamliga erkännande. Trots lille Nils korta livslängd har även han råkat ut för ett fall (från mycket låg höjd) och då var hans pappa inte ens hemma. Hans förtvivlade mamma däremot får ses som skyldig.

Till sist kan jag nämna att jag själv faktiskt har fått "fingrarna avklippta av bildörren" en gång som barn, men inte av min stressade pappa utan av min pensionerade mormor! Och min mamma satt vid ratten. Ingen man i sikte tyvärr...
Och jag undrar om särskilt många spädbarn (under 1 år som artikeln handlar om) verkligen har lyckats fastna med fingret i bildörren. Hur skulle det gå till? Om barnet är fastspänt, vilket man får förutsätta, även med dessa hemska oansvariga fäder, så kan en ettåring omöjligt nå någon del av bildörrens poster.

Det är väl den här typen av "fakta" man måste komma med när man inte har något belägg för sina påståenden. Hon har rätt i att det finns män som inte är lämpade som föräldrar. Men tyvärr är det är många kvinnor som inte heller är det.
Vi kan sätta punkt där.

1 comment:

Karin said...

Nä fy fan säger jag om den artikeln! Usch då!