Thursday, June 12, 2008

Fotbollsfruar

Fotbollsfruar kan vara det mest omorderna som existerar i dagens samhälle.
Att bli känd för vad sin kille gör känns väldigt sekelskiftes. Direktörskan, Majorskan, Friherrinnan... Högerytterskan? Ja just det, vi har ju även Doktor Philskan.
Det lustiga med dagens friherrinnor är att de tittar på när deras partner utövar sitt yrket. På gamla tider hade de ju åtminstone någon typ av egen sysselsättning, mestadels rörande välgörenhet.
Förvisso hade de i många fall lite känsliga nerver kan man föreställa sig. Har ju läst en del om luktsalt och sådär... Men det är väl inte så konstigt att dagens Fotbollsfruar inte har samma problem. Det är inte så väldigt anspännande att spendera dagarna påtittandes makens yrkesutövning, alternativt besöka manikyristen. Eventuellt kan ett intresse för klädesdesign uppmärksammas och göra Fotbollsfrun ännu kändare.

Misslyckas maken med sin karriär är det tyvärr ganska kört för fotbollsfrugan och man kan glömma vidare uppmärksamhet... Vad är nästa steg då? För friherrinnan var nog detta lika med social undergång. Vad som händer idag är svårt att säga, de förlorar ju som sagt all uppmärksamhet och ingen rapporterar vad tjejen på läktaren hittar på när maken inte spelar längre. Men kul att du var där! Verkligen!

No comments: