Saturday, February 28, 2009

...har övergått till den där lördagskänslan!

Vilken underbar dag.

Detta vädret! Varje år glömmer man bort hur underbart det är när när de första indikationerna på att vi kommer att ha överlevt ännu vinter uppenbarar sig. Läste i GP idag att idag är dagen dubbelt så lång som på nyårsafton. Sjukt! Klart att det påverkar en.

Vi har övningskört en rejäl stund i dag. Lite fickparkering och backa runt hörn. Men den mest lärorika delen av lektionen ägde rum de första fem minuterna när bilen inte startade. Den första reaktionen är: "Ringa Calle" och andra är "Näe, detta ska vi fixa själva!" Där var tiden ute för undsättningen hade redan kommit.
I form av två förfriskade bänkalkisar som hört hur tändningen liksom aldrig går igång. Så en snabb instruktion i hur vem ska göra vad och så har dom redan intagit putta-på-position. Sedan gick det som en dans. Och varsin kram senare rullar vi ut från Landalatorg. Tack för den!

Den där fredagskänslan.

Liiite vårkänslor får jag säga att jag fick idag när det var så fint. Solen gassade så härligt utanför fönstret att det var ohyggligt svårt att koncentrera sig på jobbet hela dagen. När jag gick från jobbet vid fem bländade solen mig, och när jag tittade ut från fönstret i gymmet vid sex höll den på att gå ner. Otroligt vad fort det går va? För en månad sedan gick solen knappt upp nu går den inte ner förrän sex.
Och så var det fredag också.

Imorgon blir det 30års kalas och övningskörning!

Wednesday, February 25, 2009

What's new, Pussycat?

Ja här händer inte mycket. Jobbar mest, och har tagit mig i träningskragen.
Tycker ibland att jag har en oacceptabelt lång startsträcka inför vissa saker. En skum ekvation är hur man när man har mycket att göra får så mycket mer gjort. Man kommer upp i puls liksom. Som idag exempelvis, har jag haft massor att göra, och dagen bara flög iväg med uträttade uppgifter.
Har för ändamålet köpt en bok som heter "Få det gjort". Men det är så liten text i den att jag inte vet hur jag ska orka läsa den. De borde sälja den med ett litet serietidningshäfte till som heter "Få det gjort att läsa 'Få det gjort' ". Överhuvudtaget känns det inte lukrativt att ha folk som aldrig kommer till skott som målgrupp för bokköp.

Anywho.

Grattis Vickan, till drömprinsen. Lite löööv, det borde alla få ha!

Over and out.

Thursday, February 19, 2009

Den kom!

Idag kan ni tro att det är en lycklig dag.

Det bara snöar och snöar!
Äntligen!

Monday, February 16, 2009

Rasist!


Varför kan vi inte bara älska varandra?

Sunday, February 15, 2009

Övningskörning ger färdighet.

Att hänga på vägarna med sin kompis/körkortsaspirant är så roligt. Vi täcker upp oupptäckta delar av vår alldeles egen hemstad.

Ena dagen slingrar man genom villaområden i Askim, i nästa stund är man i Kortedala och glider plötsligt över gränsen till Partille.
Jaha, det var jag köpte en cykel när jag var tolv. Oj vad mycket hus det ligger i Eriksberg nu. Vad fint det var här vid Nääs slott. Hoppsan är vi på väg till Karlstad nu?

Och så måste man pausa lite ibland vilket leder till trevliga fikastunder eller storhandling på Orientaliska Stormarknader och liknande trevliga avbrott. Jag gillar.

Saturday, February 14, 2009

New world order

Ja den är inte rolig.

Det har inte ens gått ett år sedan jag slutade jobba helg. Och jag har njutit varje fredag kväll av att det är helg, och då jobbar man inte. Oaser av tid låg framför mig kände jag. Och som jag tjatat om hur fantastiskt det är att vara ledig på helgen.

Så nu har min man börjat jobba varannan helg. Näe, det är inte snällt.
Tur för honom att han har så många andra bra kvaliteter.

Wednesday, February 11, 2009

Det ska va dyrt å leva

Kontoutdraget är ingen festlig läsning redan mitt i månaden.

Det är inte klokt vad dyrt det är att vara sjukskriven. Och då menar jag inte sjukersättningen. Sicka summor man sätter sprätt på när man inte har något att göra och knappt kan lämna lägenheten... Huvaligen...

Tuesday, February 10, 2009

You need to get in da draaaaver's seat of your laaaaafe.

Nu ska Lundénskan baskemej få körkort! Och jag känner mig hedrad att få vara med på färden.Efter avklarad handledarutbildning sitter vi äntligen på ombytta platser i framsätet.

Det är ju lite skumt att som vuxna jämlika människor som är vänner och har varit det i 10-15 år att plötsligt vara lärare/elev. Men det går så himla bra. Vi har det roligt och mysigt i bilen. Och ingen av oss (så vitt jag vet...) har ännu blivit förbannad på den andra. Jag tycker (med risk för att bli tjatig) att man lär sig mycket om sig själv. Och sin vän.
Skoj i alla fall! Och väldigt givande, tycker att jag blir en bättre bilförare själv. Dessutom får man träffa sin vän väldigt ofta... Ingen dålig bonus...

Friday, February 06, 2009

Adnala dáv rejnav!


Vill önska Samerna Glad Nationaldag idag!

Det är ett firande som äger rum i många länder förutom Sverige. Bland annat i Finland, Norge, Kanada och Ryssland.
Ofta när man reser runt i världen är man väldigt intresserad av ländernas urbefolkning. Man går på museum och tittar på konst.
Jag minns också när jag gick i skolan att vi läste om Aztekerna och Mayaindianerna. Och om Sitting Bull som, om jag inte minns fel var Siouxindian. Aboriginerna var urbefolkning i Australien innan Britterna skickade dit botten på sitt samhälle. Allt detta har vi fått lära oss.

Men när lärde vi oss något om Samerna?

Buorre iehket!

Thursday, February 05, 2009

Dags att vända blad.

Det är fascinerande att rensa ut sin barndom. Även om mycket försvunnit sedan jag flyttade så är det ju en del skrivbordslådor och hyllor som fortfarande rymmer mitt liv.
Och det är bara att konstatera. Mitt liv består väldigt mycket av papper.

Oändliga mängder papper.

That's a wrap!

Näst sista dagen...
Har jag tagit ordentligt vara på denna tiden nu då? Jag måste ge mig själv svaret: På det hela taget, ja.

  • Min förhoppning var att jag skulle koppla av och ta det lugnt och ha det kravlöst. Check.
  • Att jag inte skulle ha dåligt samvete över att inte prestera. Check.
  • Att jag skulle träffa mina mammalediga vänner och ha det mysigt. Halv-check, missade en...
  • Sätta in foton i fotoalbum. Näe...
  • Skulle se till att det var lite mer ordning bakom kulisserna i hemmet. Halv-check
  • Kolla på dagtids-TV. Check.
  • Försöka ta mig ut och luncha med kompisar. Check.
  • Städa ur mitt gamla flickrum. Ska göra det idag.

Inte för att det var så mycket man kunde göra av tiden, så att säga, men ändå, man kan ju göra det bästa av allt. Men ändå, det har varit mindre smärtsamt än jag trodde. Och jag är mycket mer rörlig. Men har förstått att denna sista veckan är till för att parera illamåendet i sviterna av ett flitigt värktablettsanvändande. Och så trött jag varit. Det har varit en match att ta sig upp varje morgon (dels för att jag måste vagga upp mig till en swing på sidan för att alls kunna ta mig upp). Efter det brukar jag titta på TV en halvtimme innan jag gör frukost. Det kan bli mycket problematiskt nästa vecka...

Igår var jag och hälsade på mina kollegor i sprillans nya lokaler. Superfint och jättestort! Och så ljust, inte nog med fönsterplats, har fått en ny vit bänkskiva på skrivbordet också. Allt såg skinande vitt ut. Trots att jag varit borta i tre veckor och de har flyttat under denna tid kändes det som om det var igår jag var där sist.

Tuesday, February 03, 2009

Ny postorderleverans

Mycket riktigt så kom äntligen de efterlängtade kläderna.
Vissa plagg känns som kap, men det förväntade lyckoruset har uteblivit. Det är verkligen sant som man säger, att man inte kan köpa lycka.
Kanske blev det för mycket med det trevliga och lyckade frisörbesöket samma dag. Och att jag väntat lite för länge efter paketet. Och att den klänning jag hoppats mest på var det enda plagg som var för litet och inte alls såg ut som jag förväntat mig.

Vad är en bal på slottet...
Det var kul att testa i alla fall!

Tisdagen bjuder på små glädjeämnen.

Idag kommer kläderna från H&M med absolut största sannolikhet! Och inte en dag för tidigt! Har väntat som en kärlekskrank tonåring vid mobilen för att få en paketavisering via sms sedan i torsdags.

Om ett par timmar ska jag till frisören igen. Och få trimmat tovorna. Det ska bli väldigt roligt! Särskilt som jag var så nöjd med håret sist. Mitt livs sjätte frisörbesök. Nu betar jag av dom i rask takt! Sedan jag fick en plattång i julklapp har jag blivit supersnygg i håret när jag vill! Tycker jag...